آی آر نی نی

۱۳۸۸ اسفند ۲۱, جمعه

8 نکته برای طراحی وب سایت


در این نوشته به پاره ای مشکلات و مسائل متداول در سایت های امروزی اشاره شده که اگر صاحب یا طرح وب سایتی هستید، ممکن است چند دقیقه از وقتتان را صرف نگاهی دوباره به کارایی سایتتان کند.

صفحه معرفی را متناسب طراحی کنید:
صفحه اول یا Homepage سایت مهم ترين صفحه آن است که باید نشان دهنده ساختار اصلی و اطلاعات پر اهمیت سایت باشد. استفاده از صفحه معرفی در ابتدای ورود به سایت اگر چه ممکن است برای بار اول جذاب و دیدنی باشد ولی می تواند از کاربردی بدون سایت کاسته و به یک مزاحم بدل شود. درست مثل این که مجبورتان کنند هر بار قبل از ورود به یک فروشگاه 30 ثانیه فیلم تکراری تماشا کنید.


•عناصر غیر ضروری را شناسایی کنید:
از مهمترين پرسشهایی که باید درباره طراحی یک سایت ازخود بپرسید این است که آیا استفاده از فلان عنصر در آن واقعا ضروری است یا خیر؟ آیا در صورت حذف آن از کارآیی سایت کاسته می شود؟ لوگوهای چرخشی، انیمیشن، گرافیک های سه بعدی و موسیقی، نمونه هایی هستند که در کارآمد بودنشان باید همیشه شک کرد.


•مواظب سرعت سایت باشید:
اگر روی رایانه ای که سایت طراحی شده بسرعت سایت را پیمایش می کنید. به این فکر کنید که آیا این سایت برای کسانی هم که با خط تلفن به اینترنت وصل می شوند به اندازه کافی سريع هست؟ یک آزمایش ساده برای سرعت سایت چنین است که روی یک لینک کلیک کنید و نفس خود را در سینه نگه داريد. اگر صفحه مورد نظر زودتر از این که شما احساس خفگی کنید نمایان شد حجم صفحات سایتتان مناسب است، اگر نه فکری به حال حجم صفحات سایت بکنید. (البته این آزمایش برای غواصان درست پاسخ نمی دهد. ) برای لاغر کردن سایت، از شر آیکون های بزرگ، کدهای جاوا و تصاوير اضافی خلاص شويد و اندازه تصاوير بزرگ را کاهش دهید. دقت کنید که اصل تصوير را کوچکتر کنید نه اندازه نمایش آن را در HTML.


•نگذاريد کسی گم شود:
اگر سایتی با 5 صفحه داريد نگران گم شدن اطلاعات یا بازدید کنندگان در سایت خود نباشید، ولی وقتی اندازه سایتتان به 100 صفحه رسید. گرفتار شدن در هر دو مساله، بسیار آسان تر از آن است که فکرش را می کنید برای حل این مشکل، داشتن ساختار مناسب و لینک های ناوبری که هم اطلاعات به وسیله آن براحتی در دسترس باشد و هم بازدید کنندگان سایت براحتی از موقعیت و مکان خود در سایت سر در بیاورند. کاری ضروری است. برای کنترل سایت خود از یک نفر که تا به حال سایت شما راندیده بخواهید. مطلبی را در سایت پیدا کند و هر از گاهی از آگاهی وی نسبت به موقعیتش در سایت بپرسید.


•به لینکها بیشتر توجه کنید:
لینکها ساختار اصلی سایت را مشخص می کنند. اشتباه در به کارگیری آن ها ممکن است ساختار سایت را دچار مشکل کند. زیر لینکها خط بکشید، زيرا سایت گردها به آن عادت کرده اند و مواظب باشید این کار را با عباراتی که لینک نیستند نکنید که موجب سردرگمی بازدیدکنندگان می شود. بکوشید از عکس به جای نوشته و لینک استفاده نکنید، چون هم فضای بیشتری اشغال کرده و سرعت سایت را پایین می آورد، هم موتورهای جستجو گر نمی توانند عکسها را بخوانند. اگر مجبور شدید از عکس برای لینک استفاده کنید بهتر است قالبی مشخص انتخاب کرده و تکلیف بازدیدکننده را با سایت درباره این که کدام عکس لینک است و کدامیک نیست از ابتدا روشن کنید.


•همه از سیستم های مشابه استفاده نمی کنند:
سایت را روی سیستم های مختلف و با مرورگرهای مختلف تست کنید و مطمئن شويد دیگران هم سایت را همان طور می بینند که شما می بینید.


•حوصله بازدیدکنندگان را سر نبريد:
درباره اطلاعاتی که روی سایت می گذاريد بیشتر فکر کنید و از قراردادن موارد غیر ضروری و تاريخ گذشته در سایت پرهیز کنید. این سوال را از خود بپرسید که آیا لازم است این مطلب روی سایت باشد آیا این مطلب به روز هست؟ در آخر اگر شما طراح سایت هستید و نه صاحب آن، همیشه به خاطر داشته باشید که تصمیم گیرنده نهایی در هر کدام ازموارد بالا سفارش دهنده آن است. پس مواظب باشید در راه ساختن یک وب سایت کارآمد شغل خود را از دست ندهید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر